© 2014 Chiropracti4Life

Lid

Kalverstraat 182, 7311 SM Apeldoorn

t- 055 - 356 14 42    f- 055 - 356 36 09

Natuurlijke gezondheidszorg

voor het hele gezin

Openingstijden:

Ma & Wo: 9.00 - 19.00 uur

Di & Do: 8:30 - 18:00 uur


Klik hier voor onze tarieven

Nek- schouder en armklachten.


Aangezien uw nek van nature een grote bewegingsvrijheid heeft, maar grotendeels gestabiliseerd wordt door spieren, kan deze in kwetsbaar zijn voor kleinere en grotere problemen tijdens ongelukken, een verkeerde houding, of langdurige stress.


De zenuwaansturing naar de schouder, arm en hand wordt verzorgd door zenuwen die vanuit de nek en de bovenrug komen. Een verstoorde functie of stand van wervels  in de wervelkolom (Wervelsubluxaties) kunnen tot klachten in de nek, schouder arm of hand leiden.


Klachten kunnen variëren van pijn, tintelingen en/of stijfheid in de nek, schouder, arm of hand tot hoofdpijn en krachtsverlies. Ook zijn slijmbeurs- en peesontstekingen in de schouder vaak te herleiden naar een verkeerde functie van wervels in de bovenrug en nek.


Jong tot oud kan lijden aan nek- schouder of armklachten. Alhoewel deze klachten geleidelijk aan kunnen ontstaan (en dus gerelateerd kunnen worden aan een verkeerde houding, overbelasting en/of spanning) kunnen deze klachten ook veroorzaakt worden door een val of een (auto)ongeluk. Vaak is het echter een combinatie van de bovenstaande factoren.


De focus van de Chiropractor ligt in het corrigeren van aanwezige wervelsubluxaties, zodat de stand en functie van de wervelkolom en het zenuwstelsel verbeteren en uw lichaam weer kan herstellen. Vervolgens komt de nadruk te liggen op het stabiliseren van de verbeterde stand met behulp van specifieke oefeningen, waarna periodiek onderhoud aangeraden wordt om vroegtijdige wervelsubluxaties op te sporen en te corrigeren.


Deels zijn pijnklachten in de nek, arm of schouder te voorkomen door te letten op slaaphouding (nooit op de buik), zithouding (regel van 90 graden) en werkouding. Ook een preventieve check-up kan helpen dit soort problemen vroegtijdig op te sporen of te voorkomen.


De Chiropractor kan u onderzoeken op de aanwezigheid van blokkade’s en deze, indien nodig, corrigeren, zodat uw lichaam de kans krijgt zichzelf te herstellen. Dit gaat uiteraard op een geheel natuurlijke manier.


Wilt u meer informatie, bel onze assistente om u een brochure op te sturen. Voor meer (engelstalige) wetenschappelijke informatie kunt u op de onderstaand logo klikken.


Een model van een Subluxatie Klik voor een animatie.